Geschiedenis

Het koor La Vita uit Mariaheide is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit enthousiaste sopranen, alten, tenoren en bassen. De leden zijn afkomstig uit Mariaheide en omstreken.

Repetitie: elke maandagavond bij d’n Brouwer in Mariaheide van 20.30 uur tot 22.30 uur.

Na de repetitie wordt er, onder het genot van een drankje, een ongedwongen en niet gepland ”evaluatierondje” gehouden.

Plaatselijke en regionale bekendheid heeft het koor verworven door optredens tijdens Fabriek Magnifique in Veghel, Carat concerten in Helmond, Sing Swing Mariaheide, korenmiddagen, kerst bij intratuin in Veghel....................

De kracht van het koor is dirigent/pianist Dan Loredan http://www.danloredan.com/. Door zijn arrangementen heeft het koor een zeer gevarieerd repertoire met een eigen sound. De combinatie van enthousiaste koorleden en deskundige, muzikale en professionele ondersteuning van deze dirigent, straalt het koor dan ook uit!

Daarnaast worden we tijdens optredens begeleid door Peter van Hees op basgitaar.